неділя, 04 липня 2021 21:06

До бізнесу прийде кінець, удар по Кремлю і загроза вторгнення московської орди: 5 блогів тижня

До бізнесу прийде кінець, удар по Кремлю і загроза вторгнення московської орди: 5 блогів тижня
24 червня Володимир Зеленський підписав санкції проти Росії. Фото: Reuters

Gazeta.ua пропонує 5 найпопулярніших блогів цього тижня.

1. 24 червня Володимир Зеленський підписав санкції проти Росії. Вони спрямовані проти 538 осіб і 540 організацій. Ці кроки є найсуворішими, які будь-яка країна ввела проти РФ з 2014 року. Санкційний список Києва включає вражаюче повну колекцію компаній і людей, які дійсно важливі для Володимира Путіна. Це показує силу української розвідки. США, ЄС, Велика Британія і Канада мають вивчити українські санкції, щоб взяти приклад і вжити аналогічних дій, вважає американський економіст Андерс Аслунд.

2. У парламенті є законопроєкт № 5600. Якщо його приймуть до бізнесу прийде кінець. Податки і повноваження фіскалів зростуть, права бізнесменів скоротять, також зросте адміністративне навантаження і корупція. Що жахливо: новації після прийняття хочуть запустити з липня 2021 року. Покажіть мені хоча б одну країну в світі або на африканському континенті, де податки змінюють день в день, наголошує директор економічних програм Українського інституту майбутнього Анатолій Амелін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зе-влада геніально вміє лазити по кишенях українців

3. Усі сміються із прямої лінії Путіна. Мовляв, зовсім старий із глузду з'їхав. Ніхто не помітив у цьому потоці безглуздостей цінне зізнання. Коли Путін говорив, що головне досягнення у нього ще попереду, він мав на увазі захоплення України. Саме це він вважає своєю історичною місією. Тож українців він у спокої не залишить. Буде з маніакальною завзятістю й далі намагатися знищити їхню країну, переконаний російський соціолог Ігор Ейдман.

4. Чергова заява Олександра Лукашенка про повне перекриття кордону з Україною є нічим іншим, як підготовкою до цілковитої здачі національного суверенітету Білорусі і заходження на її територію російських окупаційних сил. Українське суспільство і влада мають чітко розуміти загрозу можливого широкомасштабного вторгнення московської орди по всьому периметру нашого спільного кордону з РФ та Білоруссю, наголошує командувач Української добровольчої армії Дмитро Ярош.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін підняв ціну можливої зустрічі із Зеленським

5. За останні 30-40 років західні суспільства досягли прогресу в подоланні утисків меншин. Прояви упереджень є й сьогодні. Але в рази збільшилася кількість прикладів, коли їх вигадують, щоби було з чим боротися. Бо "професійні борцуни" не бажають втрачати свій драйв і популярність. Дещо схоже сталося з Україною після Майдану. Навіть коли вимоги, за які "стояв Майдан", було значною мірою виконано, професійні борцуни продовжували запевняти, що ситуація в країні "гірша, ніж за часів Януковича". Це призвело до реваншу немайданних і антимайданних сил. Але що цікаво: тепер, коли цей реванш став реальністю, вкоренившись у Зе-владі, запал борців за європейське майбутнє України вщух. Ніхто не дошкуляє нинішньому президенту гаслами "не за те стояв Майдан", вважає філософ Олексій Панич.

Зараз ви читаєте новину «До бізнесу прийде кінець, удар по Кремлю і загроза вторгнення московської орди: 5 блогів тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі