середа, 16 серпня 2017 16:51

Ізраїль не визнає Голодомор геноцидом - міністр країни

Ізраїль не визнає Голодомор геноцидом - міністр країни
Парламент Ізраїлю не прийматиме декларативне рішення про визнання Голодомору геноцидом українського народу. Фото: відкриті джерела

Парламент Ізраїлю не прийматиме рішення про визнання Голодомору геноцидом українського народу.

Про це заявив міністр охорони навколишнього середовища Ізраїлю, глава міжурядової комісії розвитку міжнародних зв'язків між Україною та Ізраїлем Зєев Елькін в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

В Ізраїлі є традиція, що питання, пов'язані з трактуванням тих чи інших історичних подій, як правило, не виносять на політичне рішення, а "максимум на обговорення". Наприклад, питання визнання геноциду вірменського народу, пояснив іноземний чиновник.

"Ізраїльський парламент вважає, що питання минулого повинні вирішувати не політики, а професіонали як частину професійного дискурсу.

Тому я не думаю, що приймуть якесь декларативне рішення щодо Голодомору, як і щодо інших тяжких трагічних сторінок в історії тих чи інших народів, тому що це не відповідає нашій парламентській традиції. У нашій парламентській традиції, як правило, декларації подібного типу не приймають", - сказал міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ оприлюднила секретні документи про замовчування Голодомору

Найстрашнішим в Україні був штучний голод 1932-1933 років. Його визнали Геноцидом у 15 іноземних країнах. У пікові місяці в ці роки в Україні щохвилини помирали 24 людини, щогодини - 1440, щодня - 34 560 людей.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль не визнає Голодомор геноцидом - міністр країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі