середа, 28 серпня 2019 13:07

Із регламентом і пішки: нардепи-"слуги" вперше прийшли в Раду

Новообрані народні депутати від "Слуги народу" вперше прийшли до парламенту на зустріч політсили перед днем роботи Верховної Ради.

Мажоритарник, колишній підприємець Юрій Камельчук (округ на Львівщині) сказав при вході до ВР: "Є шанси, що ухвалимо понад 30 або, може, навіть до сотні законопроектів. Технічно все дозволяє. Голосування відбувається швидко. Сьогодні обсудимо, що за чим голосуємо. Основі кандидатури з'ясовані".

  Нардеп каже, що "слуги" працюватимуть плідно.
Нардеп каже, що "слуги" працюватимуть плідно.

На запитання, чи нардеп прибуде на завтрашнє засідання на своєму авто, "слуга" відповів:

"Без автомобіля. Зараз я поза Києвом у друзів проживаю. Вже відзавтра ввечері можна буде вселитися до цього чарівного готелю "Київ". Починаємо день рано. Якщо пам'ятаю, це 7:45, із покладання квітів, потім ще одне місце. Потім будуть організаційні моменти, можливо, сфотографуємося всі разом. І урочисте засідання о 10:00.

Все окей, я готовий працювати плідно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали прізвища майбутніх міністрів і генпрокурора

49-й у списку СН, колишній адвокат Володимира Зеленського на виборах президента Олександр Качура сказав: "Нескладно, все в порядку".

  Колишній адвокат Зеленського прийшов із регламентом.
Колишній адвокат Зеленського прийшов із регламентом.

"Із собою приніс регламент Верховної Ради. Сьогодні на засіданні фракції обговорюватимемо формування керівництва парламенту, керівний склад комітетів, послання президента, звіт попереднього спікера. Після цього відкриємо перше засідання і почнемо працювати. Але які самі законопроекти будуть подаватися, будемо обговорювати і дискутувати", - розповів він.

Про зарплату нардепа Качура сказав: "Оскільки у суспільстві мінімальна зарплата набагато менша, ніж отримує народний депутат, то. щоб прожити у Києві, теперішньої зарплатні достатньо. Коли буде збільшення зарплат у населення, тоді буде моральне право збільшити".

При цьому додав: "Дійсно, ця заробітна плата не відповідає рівню тих рішень, які приймаються депутатами Верховної Ради. Є багато спокус".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політолог дав прогноз, що станеться зі "Слугою народу" через півроку

У Верховній Раді 9-го скликання працюватимуть 424 нардепа. Їх українці обирали на позачергових виборах 21 липня. До парламенту пройшли "Слуга народу" - 254, "Опозиційна платформа - За життя" - 43, "Батьківщина" - 26, "Європейська солідарність" - 25, "Голос" - 20, інші партії - 10, самовисуванці - 46.

Зараз ви читаєте новину «Із регламентом і пішки: нардепи-"слуги" вперше прийшли в Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі