неділя, 25 серпня 2019 19:48

Політолог дав прогноз, що станеться зі "Слугою народу" через півроку

Політолог дав прогноз, що станеться зі "Слугою народу" через півроку
"Слуга народу" штампуватиме закони у режимі "принтера" перші півроку, каже політолог Віктор Таран.

Більшість "Слуги народу" у Верховній Раді пропрацює монолітно до півроку. Про це Gazeta.ua сказав політолог Віктор Таран.

"Більшість буде одностайною 4-6 місяців. В цей період у форматі "шалений принтер" штампуватимуть закони один за одним. Голосуватимуть без обговорення, внесення правок.

Проблеми з монолітністю розпочнуться, коли ухвалюватимуть бюджет на 2020 рік. У парламент почнуть заходити гроші олігархів. По-друге, депутатам просто набридне виконувати роль статистів. Всередині фракції з'явиться 4-6 груп", - прогнозує Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи проведе нова влада якісні зміни

Також політолог назвав завдання, які стоять перед парламентом.

"Депутати в першу чергу мають зробити аудит законопроектів та реформ, ухвалених минулим скликанням. А після цього продовжувати реформи, які або не завершені, або неякісно впроваджувалися. Наприклад, децентралізацію, медичну, освітню, антикорупційну, податкову, реформу парламенту.

Депутатську недоторканність треба не скасовувати, а обмежувати. Щоб уникнути загрози узурпації влади. Спростити процедуру притягнення до відповідальності. Також спростити процедуру імпічменту президента", - говорить Таран.

Фракція "Слуги народу" планує найближчим часом внести 465 законопроектів до Верховної Ради. Про це журналістам повідомив новообраний нардеп від "СН", представник президента Руслан Стефанчук.

Зараз ви читаєте новину «Політолог дав прогноз, що станеться зі "Слугою народу" через півроку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі