понеділок, 10 липня 2023 05:55

Спецтема: Війна Росії проти України

ISW проаналізували темпи українського контрнаступу: висновки

ISW проаналізували темпи українського контрнаступу: висновки
Інститут вивчення війни проаналізував темп українського контрнаступу. Фото: Главком

Українські військові в ході свого контрнаступу навмисно дотримуються повільнішого темпу просування.

Це робиться для того, щоб зберегти бойову міць Сил оборони, та виснажити живу силу та запаси техніки російських окупантів, вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Газета Wall Street Journal (WSJ) повідомила, що українські військові намагаються послабити оборону РФ перед звільненням території, погоджуючись на повільніший темп наступу. ЗСУ зосереджені на витісненні російських військ з укріплень та мінних полів, глибина яких перевищує 24 км у деяких районах окупованої території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов дав оцінку контрнаступу ЗСУ

За оцінками аналітиків ISW, військам РФ не вистачає оперативних резервів.

Командир підрозділу 108-ї бригади територіальної оборони заявив журналістам, що нестача бронетехніки ускладнює просування ЗСУ на добре підготовлені позиції. Джерела WSJ також назвали відсутність переваги Сил оборони в повітрі одним із факторів, що уповільнюють контрнаступ.

Експерти ISW вважають, що нинішній темп контрнаступу ЗСУ відображає навмисні зусилля щодо збереження бойової міці Сил оборони та "виснаження російської живої сили та техніки за рахунок повільнішого територіального просування".

Західні поставки зброї дозволили б розпочати наступ Збройних сил України набагато раніше. Контрнаступ ЗСУ був сповільнений укріпленою російською обороною, заявив президент Володимир Зеленський.

ЗСУ потрібна вся зброя і матеріальні засоби. Складнощі на полі бою зараз призводять до того, що контрнаступ сповільнюється.

Зеленський додав, що в деяких районах фронту військові не можуть "навіть думати про початок" атак, тому що у них немає відповідної зброї.

Зараз ви читаєте новину «ISW проаналізували темпи українського контрнаступу: висновки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі