неділя, 23 жовтня 2022 18:25

Спецтема: Війна Росії проти України

IRIS-T в Україні: розповіли про ефективність роботи німецької системи ППО
3

Німеччина передала Україні систему протиповітряної оборони IRIS-T.
Фото: Getty Images
Німеччина передала Україні систему протиповітряної оборони IRIS-T.
Німеччина передала Україні систему протиповітряної оборони IRIS-T.

Поставлена Україні німецька система протиповітряної оборони IRIS-T вже врятувала багато життів.

Україна чекає на передачу наступної системи. Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю німецькій газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Німеччина вже поставила нам систему IRIS-T. Вона використовується протягом тижня і вже врятувала багато життів, особливо в Київській області. На жаль, на даний момент у нас є лише одна така система і ми з нетерпінням чекаємо наступну. Я сподіваюся, що це буде у листопаді", – сказав прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін не досягне своїх цілей" – виступ Шольца у Бундестазі

Україні потрібні боєприпаси для IRIS-T, сказав Шмигаль.

"Щодня росіяни використовують проти нас від 20 до 30 іранських дронів-камікадзе. Їх важко збити. Ось чому ми просимо у наших партнерів спеціальні глушилки. Є пристрої, які можуть боротися з цими іранськими безпілотниками. Ми знаємо, у кого вони є, та просимо наших партнерів", – заявив прем'єр.

IRIS-T – ракета класу "повітря-повітря" малої дальності, оснащена інфрачервоною головкою самонаведення, що охолоджується. Дальність пуску – 25 км.

Комплекс IRIS-T, який нещодавно передала Німеччина, показав себе з надзвичайно гарної сторони під час останніх російських ракетних обстрілів й атак дронами, розповіли у Повітряних силах України.

До кінця року Німеччина передасть додаткові ракетні системи залпового вогню, броньовані машини.

15 установок Panzerhaubitze 2000 працюють по російських окупантах. У серпні Німеччина передала Україні ще чотири самохідні зенітні установки Gepard.

Також Україна отримала німецькі самохідні гаубиці Panzerhaubitze2000.

Зараз ви читаєте новину «IRIS-T в Україні: розповіли про ефективність роботи німецької системи ППО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі