неділя, 02 вересня 2012 07:02

Іран готовий надати допомогу Сирії в разі нападу США

Іран готовий надати допомогу Сирії в разі нападу США
Фото: vesti.ru

Іран надасть допомогу Сирії в разі, якщо США приймуть рішення про нанесення удару по позиціях Башара Асада.

Про це, як повідомляє Reuters, 1 вересня заявив Мохаммед Алі Асуді, голова комітету з культури і пропаганді Корпусу вартових ісламської революції.

Як зазначив Асуді, у разі, якщо Вашингтон прийме "дурне" рішення про початок військової операції в Сирії, Іран та інші союзники Дамаска будуть змушені вжити "відповідні заходи", які "приведуть до фіаско США".

При цьому Асуді не зазначив, які саме заходи маються на увазі, однак пояснив, що вони будуть прийняті відповідно до двосторонньої військової угоди.

Як відзначає Reuters, угоду про взаємодопомогу при необхідності захисту від зовнішніх ворогів Іран і Сирія підписали в 2006 році, проте його деталі не повідомлялися. Чи існують які-небудь інші двосторонні військові договори, також неясно.

Reuters також повідомляє, заяви Асудіспочатку з'явилися на стрічці іранської проурядової агентства Young Journalists 'Club, однак згодом були стерті звідти. Тим не менш, їх уже встигли розповсюдити кілька інших іранських новинних сайтів.

Зазначимо, що Іран є одним з небагатьох держав близькосхідного регіону, яке послідовно підтримує режим Башара Асада. У травні 2012 року представник Корпусу вартових ісламської революції визнав, що Тегеран таємно відправляв війська на допомогу Асаду.

Нагадаємо, раніше в серпні колишній міністр закордонних справ Сирії Валід Муаллем заявив, що західні дипломати обіцяли Сирії врегулювати кризу в країні за умови, що Дамаск розірве відносини з Іраном і шиїтським угрупуванням Хезболла.

Зараз ви читаєте новину «Іран готовий надати допомогу Сирії в разі нападу США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі