середа, 24 жовтня 2012 15:52

Інтелігенція вимагатиме від Януковича підписати новий "мовний" закон

Інтелігенція вимагатиме від Януковича підписати новий "мовний" закон
Павло Мовчан. Фото: newsmarket.com.ua

Представники інтелігенції мають намір направити президенту свої вимоги щодо ухвалення нового мовного закону. Про це сказав народний депутат і очільник "Просвіти" Павло Мовчан. Він наголосив, що новий мовний закон, написаний робочою групою при Кабінеті міністрів, може змінити ситуацію у гуманітарній сфері.

"Під час роботи робочої групи уряд намагався створити певний колапс. Так від 3 жовтня раптом змінили склад групи. До неї увійшли російські шовіністи і російські фашисти, але при голосуванні за новий закон лише 4 людини були проти. Група Колесніченко була в меншості", — розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо гуманітарна агресія буде продовжуватись, Україна взагалі може зникнути - професор Василенко

На думку Мовчана, зараз найголовніше - щоб влада почула вимоги громадськості.

"Ми починаємо битву за себе і свої конституційні права. За нами Конституція, право та історія. У цій війні ми повинні перемогти, бо вона тотальна. Ця війна зараз розв'язується повсюди і, перш за все, у ЗМІ. Тому ми зобов'язані захищати нашу незалежність та українську мову", — підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іноземці вчать не соромитись української

За словами Мовчана, зараз у владі панують принципи зиску, а не патріотизму. Тому дуже важливо переламати цю ситуацію, підкреслив він. Нардеп звернувся до всіх громадських активістів та інтелігенції з проханням розповсюдити інформацію щодо нового мовного закону і не залишитися бездіяльними у цьому питанні.

 

Зараз ви читаєте новину «Інтелігенція вимагатиме від Януковича підписати новий "мовний" закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі