вівторок, 05 квітня 2022 14:52

"Інформаційне мародерство" - мережі гудуть про вимкнення трьох телеканалів

"Інформаційне мародерство" - мережі гудуть про вимкнення трьох телеканалів
Вивкнення телеканалів називають політичною цензурою і проводять паралелі з Росією.

4 квітня Концерн радіомовлення, радіозв'язку й телебачення вимкнув телеканали "Еспресо", "Прямий" і "5 канал" із цифрового ефіру.

Директором Концерну РРТ, який належить до сфери управління Держспецзв'язку, є Кирило Данилов.

Телеканали надіслали листи щодо цього до президента, РНБО, СБУ, Міністерства оборони й Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

Назвали такі дії "диверсією".

"Еспресо" повідомили, що в їхньому ефірі регулярно виходять щоденні інформаційні блоки іноземних партнерів - новини BBC, "Радіо Свобода", "Голосу Америки" (США), France 24 (Франція).

"Відключення українського телеканалу "Еспресо" з української цифрової мережі Т2 може бути розцінено як участь у війні проти України на боці Кремля", - заявили вони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На яких умовах можливий мир з Росією

Подію коментують журналісти й громадські діячі у Facebook. Gazeta.ua пропонує найцікавіше.

"Україна воює за те, щоб не бути росією. Але це неможливо робити, одночасно діючи, як росія.

Будьмо чесними: "5 канал", "Прямий" та "Еспресо" з ефіру видалила Банкова. І це не воєнна цензура, а політична. Зробивши один крок, складно утриматися від другого, третього. І в певний момент опиняєшся за всіма червоними лініями.

Саме так починалася нинішня російська цензура в нульових, на початку Путіна", - пише редактор "Європейська правда" Сергій Сидоренко.

"Зроблено це, звичайно, з метою заткнути рота під шумок війни своїм політичним опонентам на замовлення Банкової.

Інакше як інфомародерством назвати це не можу. Випилюючи тих, хто може поставити незручне питання про перемовини з рашкою, якого не почуєш від абсолютної більшості балакучих голів із телемарафону", - зазначає журналіст і блогер Богдан Буткевич.

"Багато з вас запитували: а куди подівся чорт Татаров?

За нашою інформацією, він досі рулить правоохоронною системою України. Зокрема Татаров дав утекти Медведчуку й Портнову, а також сину Портнова. Він призовного віку, але втік з України 28 березня.

Також Татаров від імені Офіса президента намагається розблокувати заморожені в Україні рахунки компанії путінського олігарха Дерипаски. Якщо точніше, то Миколаївського глиноземного заводу.

І це ще далеко не все, що робить Татаров просто зараз, під час війни. Цікаво, хто в Офісі просунув шкідливе рішення про відключення "5 каналу", "Прямого" та "Еспресо"? Саме так починалася путінська цензура в медіа", - пише Центр протидії корупції.

"Під час війни важливо тримати інформаційний фронт. Але чим пояснити вилучення державним концерном РРТ трансляції телеканалу "Еспресо"?

Каналу, який народжений Революцією гідності та який вісім років був на передовій інформаційної боротьби проти агресора.

"Еспресо" займав чи не найпринциповішу позицію в протидії російським впливам через ЗМІ України. Повірте, знаю що кажу, бо приділяв цьому питанню особливу увагу", - зазначає політолог Михайло Басараб.

"Ми воюємо за свободу, і це та цінність, яка робить наш народ та армію непереможними. Обмеження свободи слова щодо каналів, патріотична позиція яких не має сумніву, - це зневага влади до всіх українців, думка, ніби "війна все спише", - заявив журналіст Юрій Бутусов.

"Ті, хто ще вчора працював на телепомийках Медведчука, марафонять у телеефірі. І це - незбагненно.

Телеканал "Інтер", який до останнього ностальгував за СРСР і славив православіє на чолі з Кірілом - один з учасників загальнонаціонального телемарафону.

Нас там немає", - пише телеведучий "Еспресо" Серій Руденко.

Зараз ви читаєте новину «"Інформаційне мародерство" - мережі гудуть про вимкнення трьох телеканалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі