середа, 22 вересня 2010 15:13

Хорошковський і Лавринович проігнорували депутатів

Хорошковський і Лавринович проігнорували депутатів

Міністр юстиції України Олександр Лавринович відмовився звітувати перед Тимчасовою слідчою комісією Верховної Ради України щодо рішення Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма та розслідування фактів корупційної діяльності ЗАТ "РосУкрЕнерго". Про це на засіданні комісії сказав її голова, "нунсівець" Роман Зварич.

"Відповідно до рішення комісії, були викликані голова Служби безпеки України Валерій Хорошковський та міністр юстиції України Олександр Лавринович. Перший не з"явився і не надав жодних пояснень щодо причин своєї відсутності. Міністр юстиції із порушенням Конституції та законів України у письмовій формі відмовився від участі в засіданні. Цей лист у нас є в матеріалах справи" , - зазначив він.

Зварич наголосив, що у якості свідків комісія допитала екс-прем"єр-міністра Юлію Тимошенко та міністра палива і енергетики Юрія Бойка.

За словами депутата, в попередньому звіті комісії говориться про необхідність подовження терміну її роботи ще на 2 місяці.

Він повідомив, що за період своєї діяльності комісія направила 35 запитів до органів державної влади, на що отримала 86 документів.

Голова комісії також зауважив, що СБУ документально не визнала, що у справі є секретні документи, до яких комісія не має доступу.

Нагадаємо, що 8 червня 2010 Арбітражний інститут торгівельної палати міста Стокгольм зобов"язав компанію "Нафтогаз України" повернути "РосУкрЕнерго" 12,1 млрд. кубометрів. Відповідну ухвалу виніс і Шевченківський районний суд міста Києва.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Хорошковський і Лавринович проігнорували депутатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі