пʼятниця, 05 січня 2024 01:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Годжес закликав передати Україні протерміновані ракети ATACMS

Годжес закликав передати Україні протерміновані ракети ATACMS
Бен Годжес закликав передати протерміновані ATACMS Україні. Фото: Радіо Свобода

Будь-яке американське озброєння замість утилізації у разі закінчення терміну придатності варто передати Україні.

З високою імовірністю ця зброя може виявитися ефективною на передовій, заявив колишній командувач Сухопутних сил США в Європі, старший радник НАТО з питань логістики, генерал-лейтенант Бен Годжес.

Єдине, що заважає Штатам надати цю зброю Києву, - "це наша політична воля". Питання про термін придатності ракет для ATACMS він назвав "відмовкою".

"Я кажу так: давайте віддамо її ЗСУ, адже вони довели свою надзвичайну інноваційність та вправність в інтеграції всієї отриманої зброї та її ефективному використанні. Давайте зробимо це замість того, щоб знищувати цю зброю", - додав Годжес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не має "плану Б" на випадок припинення допомоги Заходу - Кулеба

Він визнав, що "немає жодної зброї чи платформи, яка б змінила ситуацію" на полі бою. Йдеться про поєднання повітряних, наземних і морських сил.

"Але, безперечно, першими в моєму списку будуть ракети дальньої дії, щонайменше 300 кілометрів. Отже, це ATACMS і Taurus", - констатував він.

Ця зброя допоможе українським захисниками вражати ворожі цілі на окупованих територіях, включно з Кримом. Тоді жоден штаб загарбників, російська артилерійська установка чи логістика не будуть у безпеці.

Глава дипломатії Європейського союзу Жозеп Боррель вважає, що після масованих російських обстрілів західні союзники мають посилити військову підтримку України.

Зокрема, Захід має допомогти далекобійними ракетами.

Сполучені Штати Америки не мають більше грошей для нової військової підтримки України до ухвалення нового пакету допомоги Конгресом.

Президент США Джо Байден підписав останній пакет допомоги Києву у сфері безпеки, на який були кошти згідно з його повноваженнями, заявив на брифінгу координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

Зараз ви читаєте новину «Годжес закликав передати Україні протерміновані ракети ATACMS». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі