середа, 02 червня 2010 10:57

Хабарник Преснер ліг на лікарняний з гіпертонічним кризом

Хабарник Преснер ліг на лікарняний з гіпертонічним кризом

Заступник міністра охорони навколишнього природного середовища Богдан Преснер, затриманий під час отримання хабара, перебуває під охороною на лікарняному, повідомляє "Комерсант-Україна".

Заступник генпрокурора Віталій Щоткін повідомив, що запобіжний захід затриманому поки не визначений.

"У нас є 72 години. Зараз Богдан Преснер на лікарняному, але будемо вважати, що затриманий. У нього гіпертонічний криз, він перебуває під охороною. Так що справа порушена, є затриманий, а все інше - подивимося через 72 години", - сказав Щоткін.

Заступник генпрокурора також уточнив, що Преснера затримали під час отримання хабара в особливо великому розмірі співробітники Управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури спільно зі Службою безпеки. Сума хабара за сприяння у призначенні на посаду керівника обласного рівня становила $ 200 тис.

Заступник глави комітету Верховної ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Микола Джига (Партія регіонів) не бачить у затриманні Преснера політичного підтексту.

"Це резонансний злочин і дуже велика сума. Корупція в чистому вигляді ", - заявив він.

За словами Джиги, кілька таких показових затримань чиновників високого рангу дозволять поліпшити ситуацію в державних органах.

"Це затримання має нести виховний і залякувальний характер для інших чиновників. Головне, щоб цей факт був грамотно документований, зафіксовані докази, і справа дійшла до суду - тоді це буде профілактичним фактором для чиновників, схильних до подібних порушень ", - відзначив Джига.

Зараз ви читаєте новину «Хабарник Преснер ліг на лікарняний з гіпертонічним кризом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі