вівторок, 21 листопада 2017 08:53

Губернатор розігнав комісію, яка викрила його в корупції

Губернатор розігнав комісію, яка викрила його в корупції
Костянтин Бриль. Фото: fakty.ictv.ua

Голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль скасував антикорупційну комісію при ОДА, що заявила про його незаконне збагачення.

Відповідне розпорядження губернатор оприлюднив у своєму Facebook 20 листопада, передає "Укрінформ".

За словами Бриля, комісію він розпустив 16 листопада через те, що вона діяла з порушеннями. Нібито в її роботі "почали домінувати суб'єктивізм та поєднання особистих і ділових інтересів" керівника, а члени комісії не дотримувалися процедурних моментів.

Керівник комісії Сергій Сидоров стверджує, що розпорядження голови ОДА - "ніщо інше, як реакція на звернення комісії, підписане заднім числом".

Минулого тижня комісія підписала протокол з рішенням направити його в Генпрокуратуру, САП и НАЗК про незаконне збагачення Бриля. У ньому зазначається, що виявлені статки не відповідають задекларованим прибуткам губернатора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАЗК "прикрило" міністра Данилюка - Соломатіна

14 листопада директор департаменту фінансового контролю НАЗК Ганна Соломатіна повідомила, що працівники НАЗК узгоджують із Адміністрацією президента результати перевірки електронних декларацій.

Національне антикорупційне бюро відкрило провадження.

Зараз ви читаєте новину «Губернатор розігнав комісію, яка викрила його в корупції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі