четвер, 23 лютого 2012 10:26

ГТС можуть здати вже в п'ятницю - "бютівець"

ГТС можуть здати вже в п'ятницю - "бютівець"

Парламентська більшість у п'ятницю може проголосувати за здачу Газотранспортної системи України.

Таку думку в ефірі 5 канал висловив народний депутат від "БЮТ-Батьківщини" Андрій Сенченко.

"Зараз йде інформаційна підготовка під черговий факт зради національних інтересів. Це заплановано на п'ятницю. Більшість у парламенті, за вказівкою Януковича, збирається голосувати, по суті справи, за дозвіл на маніпуляції з ГТС України, на здачу цієї системи", - вважає депутат.

"Тому йде з Російської сторони ось така підготовка. І всі ці жахи, що труба буде порожня і так далі, і Південний потік, який насправді, я так розумію, вони будувати не збираються", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд зацікавлений у заниженні вартості газотранспортної системи

За словами Сенченка, подібні заяви - це традиційні меседжі початку конфлікту: "Ще раз повторюся - зараз не питання підняти температуру у взаєминах, а питання як раз змалювати безвихідність здачі ГТС. Тому що вони спільно намагаються цей проект антиукраїнський реалізувати і будуть намагатися це зробити в п'ятницю".

"Бютівець" впевнений, що українська ГТС перебуває не в такому поганому стані, навіть у порівнянні з магістральними газопроводами Росії. Тому, за його словами, немає сенсу створювати тристоронній газовий консорціум.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Газпромі" впевнені, що консорціум на базі української "труби" все одно буде

"Для того, щоб модернізувати ГТС, вистачило б тих коштів, які сьогодні складають корупційну складова у роботі НАК "Нафтогазу". Сьогодні 2/3 крадуться. Тому ось ці 2/3 можна направити на модернізацію і не потрібні два інших партнера в цьому питанні. Я вважаю, що Україна повинна говорити про залучення сторонніх партнерів тільки тоді, коли немає своїх ресурсів. А ці ресурси є, вони просто розкрадаються", - упевнений депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт: Україна має лише одну можливість позбутися російської "газової голки"

Нагадаємо, вчора, 22 лютого, глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що на початку року Україна здійснювала несанкціонований відбір російського газу, призначеного для європейських споживачів.

Зараз ви читаєте новину «ГТС можуть здати вже в п'ятницю - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі