субота, 21 січня 2012 06:35

Бойко запевнив: ГТС Росії здавати ніхто не збирається

Бойко запевнив: ГТС Росії здавати ніхто не збирається

Міністр палива та енергетики Юрій Бойко запевнив, що питання здачі ГТС Росії чи будь-які політичні умови на переговрах з РФ не обговорюються.

"У нас переговори в інтенсивному ключі йдуть вже півроку. І на першому етапі у нас дійсно була ситуація, коли нам пропонували "білоруський сценарій" з продажу (ГТС)", - розповів він в ефірі телеканалу "Інтер".

У теж час, за словами міністра, принципова позиція президента, яка лягла в основу директивних переговорів, в тому, що "ми готові вибудовувати будь-яку модель з нашими партнерами, але на паритетних умовах".

"І ніякого продажу, або злиття "Нафтогазу Україна" нами не розглядається", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія маніпулює "газовим" питанням, бо не може терпіти незалежність України - "нунсівець"

Бойко зазначив, що "сьогодні базова модель, яка у нас на переговорах - це модель тристороннього консорціуму за участю Європейського Союзу як фінансового донора, російських партнерів як гарантія транзиту та постачальників газу і нас, зрозуміло, як транзитера. У рамках цієї базової моделі ми проводимо переговори. І я вам можу сказати, що ми багато в чому просунулися вперед щодо вирішення цього питання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міллер хоче бути директором музею з українською ГТС - експерт

Відповідаючи на запитання, чи обговорюється на переговорах з Росією що-небудь окрім газу, Бойко зазначив:

"У нас не було ніяких політичних вимог з боку наших партнерів ні на початку переговорів, ні зараз, коли вони знаходяться в інтенсивній фазі. І ми ніколи не розглядали якісь інші заводи або активи в частині компенсації, як це зробили інші країни або компанії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Холодна газова війна" стає все більш реалістичною - експерт

На уточнююче запитання він додав, що вступ України до Митного союзу також не був умовою зниження ціни на газ, також як і вступ до зони вільної торговки з країнами СНД.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна повинна домовлятися про консорціум не з РФ, а з Європою - Костенко

Умови, на яких проходять переговори, запевнив міністр, стосуються "професійної діяльності газотранспортної системи і умов роботи внутрішнього ринку: обсяги, ціни і т.д".

Зараз ви читаєте новину «Бойко запевнив: ГТС Росії здавати ніхто не збирається». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі