середа, 03 жовтня 2012 10:58

Грузія на виборах продемонструвала найкращі демократичні стандарти - Огризко

Грузія на виборах продемонструвала найкращі демократичні стандарти - Огризко
Володимир Огризко: Грузія не змінить свій курс через зміну уряду. Фото: ua.korrespondent.net

Грузія на виборах в черговий раз показала, що рухається демократичним шляхом.

Про це в ефірі 5 каналу сказав екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко, коментуючи попередні результати парламентських виборів у Грузії, за результатами яких перемагає опозиційна партія "Грузинська мрія".

"Я порадів за наших грузинських друзів, бо вони продемонстрували у черговий раз, що країна насправді іде демократичним шляхом. Якби там не було, але мирна форма зміни влади — це те, що якраз і відрізняє авторитаризм від демократії, - підкреслив він. - І це те, що сприймається людьми абсолютно спокійно, нормально, не викликає якихось проявів насильства".

"Це в певною мірою важливий урок в тому числі і для нас, що Грузія продовжує демонструвати найкращі демократичні стандарти", - наголосив екс-міністр.

Водночас, Огризко переконаний, що із зміною влади, курс Грузії останніх років на реформи і дотримання європейських стандартів не зміниться.

"Давайте не будемо поспішати з тим, що поховано попередній курс. Ще певний період часу Грузія буде у будь-якому випадку навіть інерційно рухатися у тому напрямку, який заданий. І змінити його просто зміною уряду, при тому, що президент залишається сильною політичною фігурою, я думаю, що це більше мрії про нездійсненне, ніж реальний факт", - наголосив Огризко.

Нагадаємо, що парламентські вибори у Грузії пройшли 1 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Грузія на виборах продемонструвала найкращі демократичні стандарти - Огризко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі