пʼятниця, 03 липня 2009 13:00

Група Кириленка не голосуватиме за нових міністрів

Група Кириленка не голосуватиме за нових міністрів

Депутатська група "За Україну!" не братиме участі у жодних кадрових голосуваннях.

Про це заявив у п"ятницю лідер групи В"ячеслав Кириленко, відповідаючи на запитання журналістів.

"Група "За Україну!" не буде голосувати ні за звільнення, ні за призначення будь-кого із членів Кабінету міністрів. Це наша послідовна позиція", - заявив він.

Кириленко нагадав, що група взагалі припинить будь-яку співпрацю з правлячою коаліцією в разі, якщо голосами коаліції буде звільнений з посади міністр освіти Іван Вакарчук.

"Ми категорично проти розправи над патріотичними міністрами, і в тому числі, над міністром освіти. Ми переконані, що вся метушня навколо нових портфелів має на меті по-суті одне завдання: вибити з уряду тих, хто хоч якось робить реформи в інтересах країни", - стверджує лідер групи "За Україну!".

За його словами, Вакарчук є практично єдиним міністром, який впроваджує реформи в своїй сфері.

"Він (чинний міністр освіти) має підтримку випускників, батьків і громадськості, але він не має підтримки різноманітних "табачників", які як представники "п"ятої колони" хочуть його усунути з уряду", - стверджує Кириленко.

"У випадку, коли хоча б один голос з блоку Тимошенко буде відданий за відставку Вакарчука, група "За Україну!" припинить будь-яку співпрацю з правлячою коаліцією та прем"єр-міністром", - повторив він погрозу своєї депутатської групи.

"В другий раз терпіти те, що мало місце під час усунення (тодішнього міністра закордонних справ) Огризка, ми намірів не маємо", - заявив Кириленко.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Група Кириленка не голосуватиме за нових міністрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі