середа, 06 листопада 2013 17:28

Гроші на парад у Києві "вибили" із власників бутиків на Хрещатику - експерт

Гроші на парад у Києві "вибили" із власників бутиків на Хрещатику - експерт
Олександр Сергієнко. Фото: www.ukrinform.ua

Гроші на парад на честь Дня визволення Києва від фашистських загарбників збирали з підприємців, які ведуть бізнес на Хрещатику і в центрі міста.

Про це вкоментарі Gazeta.ua сказав директор Інституту міста Олександр Сергієнко.

Він зазначив, що влада не називає "спонсорів" параду, бо сама змусила їх оплатити урочистий захід.

"Те, що він не називає спонсорів це ознака певної невихованості, неґречності, тому що тим, хто допомагає завжди дякують і якщо були спонсори, то називають їх імена. Скоріше за все це було зроблено в такому радянському стилі "добровільно-примусово і все з піснями". Тобто зібрали людей, у яких є гроші, кого можна "пощипати" і зробили таку пропозицію, від якої вони не змогли відмовитись", - сказав Сергієнко.

"Тому йому (заступнику голови КМДА - ред.) і не зручно називати прізвища, тому що потім журналісти спитають тих людей, чим вони керувалися і ще хто раптом промовиться", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Парад на честь визволення Києва провели за гроші спонсорів та меценатів" - Голубченко

На уточнююче запитання, з кого саме зазвичай збирають гроші Сергієнко відповів: "Є на Хрещатику орендатори, власники магазинів, які залежні в усьому від влади. На них може "наїхати" контроль за благоустроєм, чи Архбудконтроль, хто завгодно. Підприємці вважають, що доречніше краще не зв'язуватися (з владою - ред), краще заплатити скількись тисяч гривень ніж посваритися".

"Це звичайна практика, яка мала місце ще з часів Омельченка, коли з'явилися перші приватні фірми і магазини на Хрещатику і центрі", - додав директор інституту.

Нагадаємо, сьогодні у Києві пройшов Військовий парад на честь Дня визволення Києва від фашистських загарбників. Заступник голови КМДА Анатолій Голубченко сказав журналістам, що гроші на його проведення давали меценати, проте відмовився називати їх імена.

Зараз ви читаєте новину «Гроші на парад у Києві "вибили" із власників бутиків на Хрещатику - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі