понеділок, 03 жовтня 2011 18:44

Грищенко розповів у ПАРЄ про недосконалу судову систему в Україні

Грищенко розповів у ПАРЄ про недосконалу судову систему в Україні

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко в ході виступу в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) у понеділок заявив про необхідність глибокого реформування всієї судової системи України, пославшись на "газову справу" щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Він зазначив, що в цьому напрямку вже ведеться активна робота.

У ході виступу Грищенко нагадав, що норми кримінального права, які наразі застосовуються відносно Тимошенко, було прийнято дуже давно і з того часу не змінювалися.

"Необхідно привести це законодавство у відповідності з тим, чого очікують європейські країни. Але мова не йде про рішення якогось окремого питання. Необхідні всеосяжні зміни, які декриміналізують цілу низку положень у кримінальному законодавстві", - сказав він.

При цьому Грищенко пояснив, що до роботи над цим має бути залучено експертів, юристів, парламентарів.

"Це (внесення змін до законодавства) повинно прийматися парламентом, і, наскільки я знаю, зараз іде дуже активний процес і ведеться інтенсивне обговорення з повним розумінням того, що окрема справа привертає дуже багато уваги, особливо до необхідності реформування нашої судової системи", - заявив міністр.

Разом з тим, він висловив упевненість, що ці зміни не означають, що "це має спричинити безкарність за дії, які тягнуть за собою відповідальність". "Ми читаємо, що в нашому суспільстві ніхто не повинен бути над законом, і стосовно всіх у рівній мірі мають застосовуватися всі норми і правила", - підкреслив Грищенко.

Зараз ви читаєте новину «Грищенко розповів у ПАРЄ про недосконалу судову систему в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі