вівторок, 11 травня 2010 10:30

Гриценко за свій підпис хоче каяття від Тимошенко

Гриценко за свій підпис хоче каяття від Тимошенко
Народний депутат від НУ-НС і глава партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко відмовився поставити свій підпис під установчим актом Комітету захисту України через лідерські амбіції Юлії Тимошенко.

Про це він написав у своєму блозі, коментуючи результати вчорашніх зборів опозиціонерів.

"Попри декларації про консолідацію, відмову від лідерських амбіцій, протягом попередніх тижнів з боку Тимошенко мало місце абсолютно протилежне. Вона усюди оголошує себе "лідером об"єднаної опозиції", починаючи з персонального сайту. Самочинно, не радячись із партнерами, закликає людей до проведення акцій протесту, оголошує їх час і мету", - обурився Гриценко.

За його словами, на цьому етапі в опозиції не може бути одного лідера.

"По-перше, немає довіри між самими лідерами. Підкилимні домовленості окремих "опозиційних сил" з Партією регіонів укладалися, укладаються і укладатимуться надалі. Каменюка за пазухою не сприяє щирості і довірі. По-друге, кроки нової влади, що збурюють суспільство, на жаль, значною мірою зумовлені діями (або бездіяльністю, протистоянням) попереднього прем"єра і президента", - вважає "нунсівець".

Гриценко переконаний, для того, щоб претендувати на лідерство в опозиції сьогодні – коли народ тотально зневірений – недостатньо мати велику фракцію, найбільші ресурси чи найчисельніші оргструктури на місцях.

"Треба мати на лідерство моральне право! А для цього – принаймні пройти шлях критичного самоаналізу, самоочищення та покаяння. Починаючи з правдивої декларації про доходи і статки, закінчуючи виключенням з партії і фракції тих, хто безсоромно наживався на тендерах, ліцензіях і ПДВ, на газових схемах і земельних оборудках, хто на підставі "політичної доцільності" руйнував суди, більшість у місцевих радах", - наголосив нардеп.

Він назвав тих, хто прийшов і хто не прийшов на збори комітету, крім групи підтримки Тимошенко.

"Прийшли Ульянченко, Матвієнко, Жебрівський, Заєць, Парубій… Побачив, хто не прийшов – Яценюк, Кириленко, Ющенко, Кличко, Костенко, Стецьків, Мартиненко, Кріль, Каськів", - перелічив глава "Громадянської позиції".

Гриценко зауважив, що вчора ще раз переконався, що цей скороспілий і непродуманий навіть у загальних рисах Комітет – це проект під одну особу.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Гриценко за свій підпис хоче каяття від Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі