пʼятниця, 15 червня 2007 11:18

Гриценко: Україна може приєднатися до системи європейської ПРО

Міністр оборони України Анатолій Гриценко вважає, що Україна могла б взяти участь у створенні загальної європейської системи протиракетної оборони, якби це питання стояло на порядку денному.

Про це він заявив в інтерв"ю українським журналістам у Брюсселі, відзначивши, що на сьогодні це його особиста точка зору.

"Якщо Європа доросте до того, щоб об"єднати всі системи в одну, і створити одну загальну "парасольку", думаю, що український уряд зробить крок назустріч", - сказав Гриценко.

Міністр також висловив думку, що якби українська система ПРО зафіксувала будь-який неоголошений запуск ракет, направлений на дружні держави, то відразу б передала таку інформацію, щоб уникнути загибелі людей.

Кажучи про нинішню ситуацію, що виникла у зв"язку з намірами США розмістити елементи своєї ПРО в Європі, Гриценко відзначив, що на сьогодні, поки це питання не перейшло в практичну площину, ще рано давати офіційні оцінки, як з боку Міноборони, так і з боку України в цілому, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко: Україна може приєднатися до системи європейської ПРО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі