пʼятниця, 18 лютого 2011 09:40

Гриценко розкрив антикорупційний "блеф" Януковича

Гриценко розкрив антикорупційний "блеф" Януковича

Президент України Віктор Янукович вилучив з антикорупційного законопроекту найважливішу річ - обов'язок кожного чиновника від сільської і селищної рад до парламенту, Кабміну і президента особисто декларувати витрати своєї сім'ї.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, голова партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко.

Зокрема, політик зазначив, що, коли прийшов до влади Янукович, він відразу відтермінував, а насправді призупинив дію тих антикорупційних законів, які були прийняті ще раніше.

"Цілий 2010 рік вони не діяли. Потім він їх взагалі скасував. Тобто дозволив красти понад рік. Зараз немає ніяких антикорупційних законів. А те, що він вніс, навіть якщо його приймуть, не дасть ніякого результату", - вважає Гриценко.

Він пояснив це тим, що з тих законів, які діяли, Янукович вилучив найважливішу річ - обов'язок кожного чиновника від сільської і селищної ради до ВР, Кабміну і президента особисто декларувати витрати своєї родини.

"А це було в законі, який вступив в дію з 1 січня 2010 року, і президент його скасував зараз", - додав нардеп.

"Тому буде бідний, як церковна миша, Янукович, Азаров, Клюєв, хто завгодно. Будуть демонструвати смішні декларації. Водночас їхні діти, тесті, тещі і т.д. будуть мільярдерами. В усьому світі чиновник та його сім'я декларують свої витрати. Оце ключове питання у нас прибрали", - уточнив Гриценко.

За його словами, депутати запропонували відповідні правки до антикорупційного законопроекту, але профільний Комітет їх не прийняв.

"ВР зараз працює не як орган, який обговорює, а як орган який виконує команду. Якщо Янукович хоче, щоб усі члени моєї чи вашої сім'ї декларували витрати, це буде зроблено. Але він показав своїм проектом, що він цього не хоче. Тому щоб там Комітет не малював, того не буде", - упевнений опозиціонер.

Разом з тим, він зазначив, що контроль за видатками чиновників робиться дуже легко.

"Зібрали б з усіх місцевих міліціонерів, податківців, прокурорів декларації з їхніми підписами. Потім ми з камерами приїхали до чиновників, перевірили, де вони живуть, побачили невідповідність, і зразу до прокурора. Усе б стало на місце. А так усі будуть ховатися за членів своєї сім'ї. І бізнес буде при владі, і буде та корупція, з якою Янукович так декларативно "бореться", хоча в те ніхто не вірить", - резюмував парламентарій.

Нагадаємо, учора Верховна Рада перенесла розгляд антикорупційного законопроекту, запропонованого Адміністрацією президента.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Гриценко розкрив антикорупційний "блеф" Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі