четвер, 17 лютого 2011 18:47

БЮТ обіцяє змусити декларувати видатки і доходи родичів влади

БЮТ обіцяє змусити декларувати видатки і доходи родичів влади

Опозиційний уряд внесе найближчим часом на розгляд Верховної Ради пакет законопроектів щодо запобігання корупційної діяльності, які, зокрема, передбачатимуть відповідальність юридичних осіб за корупційні дії, а також необхідність декларування видатків і доходів членами родин чиновників.

Як повідомили у прес-службі БЮТ, прем'єр-міністр опозиційного уряду і народний депутат Сергій Соболєв заявив, що в Україні відсутня відповідальність за корупційні діяння, оскільки проурядова більшість блокує ухвалення антикорупційного пакету законопроектів.

За його словами, сьогодні в черговий раз з порядку денного парламенту зник відповідний законопроект. Він зазначив, що вже другий тиждень у країні скасовані всі закони, які регулювали попередні норми відповідальності за корупційні діяння, і на сьогоднішній день не існує жодного законодавчого акту, який би передбачав покарання за таке ганебне явище, як корупційні діяння.

Соболєв підкреслив, що історія антикорупційного пакету законопроектів нагадує детективну, оскільки він спочатку був розроблений та погоджений зі світовими організаціями, ухвалений в парламенті, а далі силами Партії регіонів був скасований.

"Ми отримали ситуацію, коли з 1 січня пакет з трьох законів вступив в силу і, проіснувавши 5 днів, припинив своє існування, - сказав він. - Під прикриттям пробілу у законодавчій базі ми сьогодні маємо розквіт корупції, а посадові особи: міністри, їх заступники, інші чиновники в разі скоєння корупційних діянь не будуть нести відповідальності".

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада перенесла розгляд антикорупційного законопроекту, запропонованого Адміністрацією президента.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ обіцяє змусити декларувати видатки і доходи родичів влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі