вівторок, 25 травня 2010 12:47

Гриценко наполягає розібратися, кому роздають держдачі

Гриценко наполягає розібратися, кому роздають держдачі

Депутат від НУНС Анатолій Гриценко вдруге просить генпрокурора Олександра Медведька провести перевірку дотримання Конституції та законів при наданні державних дач посадовим особам.

Про це повідомляє прес-служба Гриценка.

"Звертаюсь до вас з проханням провести перевірку щодо правильного застосування Кабінетом міністрів та іншими органами державної влади закону "Про управління об'єктами державної власності" та Конституції (зокрема положення статті 19)", - йдеться у листі.

Крім того, Гриценко просить встановити відповідність нормативно-правових актів, на підставі яких здійснюється надання у використання держдач та відокремлених житлових будинків посадовим особам, вимогам Конституції та чинним законам.

Він також зазначив, що у відповіді Медведька на його попередній запит повідомлялося, що органи прокуратури здійснюють нагляд лише за додержанням законів, а питання надання у користування держдач та відокремлених житлових будинків регулюються підзаконними актами, "нагляд за додержанням яких на органи прокуратури не покладено".

"Разом з тим, у законі про прокуратуру йдеться й про те, що прокурорський нагляд за додержанням і правильним застосуванням законів... здійснюється генпрокурором і підпорядкованими йому прокурорами", - заявив Гриценко.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко наполягає розібратися, кому роздають держдачі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі