четвер, 16 лютого 2012 15:33

Спецтема: Плівки Забзалюка: скандал з “тушками”

ГПУ пообіцяла відреагувати на запит Литвина про підкуп депутатів

ГПУ пообіцяла відреагувати на запит Литвина про підкуп депутатів

У Генеральній прокуратурі України запевняють, що 20 лютого нададуть відповідь голові Верховної Ради Володимиру Литвину на звернення про підкуп народних депутатів за участю Романа Забзалюка (фракція "БЮТ-Батьківщина") та Ігоря Рибакова (депутатська група "Реформи заради майбутнього").

За словами прес-секретаря генерального прокурора Україна Маргарити Велькової, 8 лютого в Генпрокуратуру надійшло звернення від спікера, яке в цей час перевіряється. Вона зазначила, що відповідь на цей запит повинна бути готова протягом 10 робочих днів з дня реєстрації.

"Думаю, у понеділок, 20 лютого, голова Верховної Ради отримає відповідь", - сказала Велькова.

Як повідомлялося, 8 лютого Забзалюк заявив, що ніколи не покидав лав фракції "БЮТ-Батьківщина", а його формальний перехід до депутатської групи "Реформи заради майбутнього" був спеціально спланований керівництвом його фракції для з'ясування, за скільки "перекуповують" депутатів.

"За перехід пропонується по $ 500 тис, а потім щомісяця йде як зарплата $ 20-25 тис, і якщо хтось проявляє ініціативу брехливу по відношенню до партії "Батьківщина ", його додатково фінансово стимулюють", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ пообіцяла відреагувати на запит Литвина про підкуп депутатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі