вівторок, 25 червня 2024 10:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Держдеп пояснив, чому США не оголошують Росію спонсором тероризму

Держдеп пояснив, чому США не оголошують Росію спонсором тероризму
Представник Держдепартаменту США пояснив, що такий статус потягне за собою низку негативних наслідків. Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки вважають, що посилення тиску санкцій та експортних обмежень проти Російської Федерації є значно ефективнішими заходами, ніж визнавання її державою-спонсором тероризму.

Статус спонсора тероризму потягне за собою низку негативних наслідків, зокрема, гуманітарного характеру, заявив у понеділок під час брифінгу речник Державного департаменту США Метью Міллер.

"Ми надалі вважаємо, що існують ефективніші способи притягти Росію до відповідальності за її дії, ніж визнання її державою-спонсором тероризму", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія за добу вбила сімох жителів Донеччини, ще 49 поранені

Представник Держдепартаменту США пояснив, що такий статус потягне за собою низку негативних наслідків:

"Ми продовжуємо переслідувати їх шляхом запровадження санкцій проти російських чиновників, санкцій проти російських компаній, експортного контролю, який послаблює російську військову машину, і будемо надалі робити це".

Для успіху у війні проти РФ необхідно передусім позбавити ворога можливостей просуватися на сході, використовувати ближні вогневі рубежі та завдавати Україні економічних збитків. Про це заявив помічник Державного секретаря Сполучених Штатів Америки у справах Європи та Євразії Джеймс О'Браєн.

Зараз ви читаєте новину «Держдеп пояснив, чому США не оголошують Росію спонсором тероризму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі