понеділок, 28 жовтня 2019 09:55

Держдеп не дозволив захистити Йованович в Україні — ЗМІ

Держдеп не дозволив захистити Йованович в Україні — ЗМІ
Перед відкликанням Йованович з України, Рікер планував написати "сильну" заяву-реакцію від Держдепу. Його наміри заблокувало керівництво органу. ФОТО: УНІАН

Керівництво Державного департаменту CША (МЗС) не дозволило надіслати заяву на захист посолки США в Україні Марі Йованович, проти якої вели кампанію консервативні медіа та прибічники президента Дональда Трампа.

Про це заявив в.о. помічника Держсекретаря США з питань Європи та Євразії Філіп Рікер на слуханнях щодо імпічменту Трампа в Палаті представників. Свідчив 8 годин.

Подробиці виступу повідомило агенство Reuters із посиланням на власні джерела, передає "Голос Америки".

Перед відкликанням Йованович із України Рікер планував написати "сильну" заяву-реакцію від Держдепу. Його наміри заблокувало керівництво органу. За даними Reuters, це був заступник Держсекретаря США з політичних питань Дейвид Гейл, третій за важливістю чиновник у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Йованович у Конгресі заявила, що ніколи не зустрічалась із сином Байдена

Також Рікер розповів, що знав про заморозку військової допомоги Україні, але причина була йому невідома.

Марі Йованович відсторонили від посади послині США в Україні, бо вона наполягала, щоб особисті прохання адвоката Дональда Трампа Рудольфа Джуліані щодо проведення розслідувань в Україні передавали через офіційні канали. А не через неї. Таку причину назвало агентство Associated Press із посиланням на колишнього дипломата, який говорив із Йованович.

25 липня президент США Дональд Трамп говорив телефоном із президентом України Володимиром Зеленським. Після розмови американський розвідник поскаржився, що Трамп схиляв президента України Володимира Зеленського розпочати розслідування проти політичного опонента — колишнього віце-президента Джо Байдена.

26 вересня Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови від 25 липня між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським.

Оприлюднення стенограми призвело до того, що Палата представників США розпочала розслідування. Тим самим запустила формальну процедуру імпічменту Трампа.

Зараз ви читаєте новину «Держдеп не дозволив захистити Йованович в Україні — ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі