середа, 22 січня 2020 10:40

Гончарука з міністрами частіше кликатимуть на килим. Рада вмикає новий режим

Гончарука з міністрами частіше кликатимуть на килим. Рада вмикає новий режим
Третя сесія розпочнеться 4 лютого

Верховна Рада з наступної сесії переходить на систему планування-звітності.

Про це сказав перший віцеспікер Руслан Стефанчук журналістам у середу.

"Будемо переходити до системи планування-звітності. І що найважливіше - моніторингу законодавства.

На превеликий жаль, за 28 років незалежності України ніхто ніколи цим не займався. Закон ухвалювався, його відправляли у вільне плавання. Ніхто не дивився, наскільки та мета, яка ставилася, виправдовує засоби", - заявив він.

Віцеспікер розповів про "правку Стефанчука".

"Хочемо прописати в регламенті, щоб Кабінет міністрів, який реалізує всі ухвалені законодавчі ініціативи, звітував перед Верховною Радою. Щодо того, наскільки ухвалені нами закони відповідають поставленій меті", - продовжив він.

Також Стефанчук розповів про плани на третю сесію.

"Ініціатив дуже багато. Щодо Конституції, питання децентралізації. Рекодефікація окремих кодексів. Тому що кількість законів, яка сьогодні існує у державі, інколи складає загрозу національній безпеці. Чим більша кількість - тим гірша якість. Систематизуємо законодавство", - сказав віцеспікер.

Стефанчук додав: "Націлені на гарну роботу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Друга сесія минула. Зеленський зберігає контроль над "слугами"

У Верховній Раді 9-го скликання працюють 423 народні депутати. 252 – представники фракції "Слуга народу", 44 – "Опозиційної платформи – За життя", 26 – "Європейської солідарності", 24 – "Батьківщини", 20 – "Голосу", 23 – групи "За майбутнє". Свою роботу почали 29 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Гончарука з міністрами частіше кликатимуть на килим. Рада вмикає новий режим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі