пʼятниця, 19 серпня 2022 21:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Головні новини дня: Ґутерреш в Одесі, Столтенберґ буде на "Кримській платформі"

Головні новини дня: Ґутерреш в Одесі, Столтенберґ буде на "Кримській платформі"
Генсек ООН Антоніу Гутерреш приїхав в порт Одеси, 19 серпня. Фото: East News

Gazeta.ua нагадує про головні новини п'ятниці, 19 серпня.

Українські захисники відбили російських окупантів на Слов'янському напрямку. Росіяни намагалися прорвати оборону наших військ, зазнали втрат і ганебно втекли.

Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніу Ґутерреш приїхав в Одесу в порт. Генсек закликав країну-агресорку Російську Федерацію не відмикати електромережі України від Запорізької атомної електростанції. Станція має бути повністю демілітаризована, заявив він.

Російські терористи планують зупинити робочі енергоблоки й відімкнути їх від ліній зв'язку видавання потужності в українську енергосистему, заявив Енергоатом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни на нафту почали падати після стрімкого зростання: що сталося

Для України на порядку денному стоїть питання демілітаризації і подальшої деокупації Криму. Тільки повна деокупація до кордонів 1991 року, заявив секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ візьме участь у цьогорічному саміті "Кримської платформи". Зустріч відбудеться 23 серпня в онлайн-форматі.

Сили оборони України дістали якісно нові спроможності завдяки "народному супутнику" ICEYE, повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

На початку повномасштабного вторгнення в Україну російська ФСБ тісно співпрацювала з колаборантами. Кремль готував щонайменше два маріонеткові уряди, повідомило американське видання The Washington Post.

Зараз ви читаєте новину «Головні новини дня: Ґутерреш в Одесі, Столтенберґ буде на "Кримській платформі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі