понеділок, 08 лютого 2016 18:35

Голова Верховного суду відреагував на ідею тотальної заміни суддів

Голова Верховного суду відреагував на ідею тотальної заміни суддів
ukrafoto.com

Голова Верховного суду Ярослав Романюк заявляє про своє негативне ставлення до тотальної заміни суддівського корпусу.

Про це він заявив на прес-конференції.

"Повна заміна суддівського корпусу і повна переатестація - ставлюся вкрай негативно", - сказав Романюк.

Разом з тим, говорячи про переатестацію, він підкреслив: "Якщо суспільство сумнівається у чомусь, то ми повинні дати відповідь на це і пройти атестацію. Щоб суспільство переконалося в тому, що рівень кваліфікації українських суддів є досить високим".

Водночас Романюк відзначив, що усвідомлює, що певна кількість суддів виявиться за своїми кваліфікаційними або за вимогами доброчесності не відповідними посаді судді.

Він нагадав, що з 17 лютого починається оцінювання суддів в Україні відповідно до закону "Про судоустрій і статус суддів".

"Я думаю, що ці заклики - звільнити всіх - це просто відвертий популізм, спрямований на підвищення свого політичного рейтингу, а не державний підхід для того, щоб дійсно зрозуміти суть проблеми", - резюмував Романюк.

Нагадаємо, 2 лютого Верховна Рада у першому читанні ухвалила зміни до Конституції в частині правосуддя.

У законопроекті йдеться про ліквідацію суддівської недоторканності, автоматичну відставку судді у випадку непроходження переатестації. Також значно збільшується прозорість у підборі суддівських кадрів і значно підвищується відповідальність суддів за винесення неправосудних рішень.

Зараз ви читаєте новину «Голова Верховного суду відреагував на ідею тотальної заміни суддів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі