субота, 13 серпня 2022 05:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Голова британської розвідки заявив, що війна в Україні затягнеться

Голова британської розвідки заявив, що війна в Україні затягнеться
В Британії вважають, що війна в Україні затягнеться. Фото: Mind

Війна Росії проти України затягнеться.

Сторони в цьому році, ймовірно, не зможуть досягнути якогось визначального воєнного успіху, вважає глава військової розвідки Великої Британії Джим Гокенгалл, пише BBC.

Росія відкрито намагається поповнити свої сили військ після значних втрат у перші місяці війни. Вона також змушена передислокувати частину своїх військ з Донбасу на південь України, де тиснуть Збройні Сили України.

Цей тиск не переросте у щось набагато потужніше, вважає Гокенгалл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ тиснуть на трьох напрямках: британські розвідники показали свіжу карту бойових дій

Він каже, що розуміє бажання України відвоювати свої території та допускає, що будуть контратаки та контрнаступи. Але поки що не вірить у те, що росіян вдасться викинути з цього напрямку.

"Путін може вдатися до застосування тактичної ядерної зброї проти України, якщо відчує загрозу поразки", – зазначив Гокенгалл.

Генерал каже, що за цим стежать "дуже, дуже уважно".

Він вважає малоймовірним, що Росія наважиться на ядерний удар найближчим часом. Ймовірність може змінитися, якщо зміниться динаміка на полі бою.

Росія навряд чи зможе виконати деякі експортні замовлення на бронетехніку через попит на озброєння власних сил в Україні та посилення впливу західних санкцій, повідомило міністерство оборони Великої Британії.

Довіра до багатьох російських систем озброєнь підірвана тим, що вони асоціюються з невдачами російських військ на війні в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Голова британської розвідки заявив, що війна в Україні затягнеться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі