вівторок, 25 жовтня 2022 21:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Головні новини дня: новий прем'єр Великої Британії, віялові вимкнення

Головні новини дня: новий прем'єр Великої Британії, віялові вимкнення
Ріші Сунак обійняв посаду прем'єр-міністра Великої Британії 25 жовтня. Фото: East News

Gazeta.ua нагадує про події вівторка, 25 жовтня.

Президент Володимир Зеленський закликав країни Європейського Союзу створити "фінансовий "Рамштайн" для допомоги Україні.

Артилерія Сил оборони вдарила по російських окупантах у селі Каїри Херсонської області. Знищили до 30 окупантів, під завалами залишилися понад 100 військових РФ.

Король Великої Британії Карл ІІІ прийняв у Букінгемському палаці Ріші Сунака – прем'єр-міністра. 42-річний Сунак є наймолодшим британським прем'єром за 200 років.

Війна, яку президент РФ Володимир Путін веде проти України, призвела до дестабілізації енергетичних ринків і ланцюгів постачання в усьому світі, заявив Сунак під час першої промови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал Сирський розповів, до чого готується ворог

Диспетчерський центр Укренерго вимушено застосував графіки обмеження для промислових та інших категорій споживачів у всіх регіонах України. Це дозволить знизити навантаження на електромережі і дасть можливість збалансувати роботу енергосистеми, пояснили.

В Україну приїхав президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр. Під час повітряної тривоги він побував у бомбосховищі.

Європейський Союз упродовж війни має щомісяця виділяти Україні до €1,5 млрд для фінансування дефіциту державного бюджету, заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

У тимчасово захопленому Мелітополі Запорізької області вранці пролунав вибух. Рвонуло авто біля приміщення, у якому був штаб пропагандистів Кремля.

Зараз ви читаєте новину «Головні новини дня: новий прем'єр Великої Британії, віялові вимкнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі