понеділок, 30 січня 2023 21:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Головні новини дня: амбітний план щодо ЄС, заява Моравецького

Головні новини дня: амбітний план щодо ЄС, заява Моравецького
Україна має амбітний план щодо вступу до Європейського союзу протягом найближчих двох років, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Фото: mfa.gov.ua

Gazeta.ua нагадує про події понеділка, 30 січня.

Підрозділи Сил оборони України відбили атаки російських окупантів у Луганській і Донецькій областях, повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Україна має амбітний план щодо вступу до Європейського союзу протягом найближчих двох років, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Також прем'єр заявив про оновлену систему щодо закупівель для армії.

Президент Володимир Зеленський побував з робочою поїздкою на Миколаївщині. Разом з прем'єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен відвідав поранених українських захисників у шпиталі.

Польща може передати Україні свої винищувачі F-16. Водночас це може відбутися лише у координації з НАТО, сказав прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воллеса запитали про прибуття танків Challenger 2. Що відповів

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь підтримав заборону російської мови у національному університеті Києво-Могилянська академія. Закон говорить про те, що мова освітнього процесу – державна, сказав.

Суд арештував 32 млн грн найбільшого в Україні виробника металургійного глинозему та гідроксиду алюмінію, власником якого є підсанкційний російський олігарх Олег Дерипаска.

У НАТО бачать підготовку країни-агресорки Російської Федерації до нового наступу. Немає жодних ознак того, що президент РФ Володимир Путін змінив свої цілі щодо війни проти України, сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.

Зараз ви читаєте новину «Головні новини дня: амбітний план щодо ЄС, заява Моравецького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі