понеділок, 30 січня 2023 18:37

Після корупційного скандалу із закупівлями прем'єр зробив заяву

Після корупційного скандалу із закупівлями прем'єр зробив заяву
Прем'єр ініціював створення робочої групи. Фото: kmu.gov.ua

В Україні по-іншому контролюватимуть закупівлі для армії.

Оновлена система має збалансувати дотримання секретності і публічний контроль за закупівлями для армії. Про це у понеділок заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Прем'єр розповів про нараду з Міністерствами оборони, економіки, Державною аудиторською службою, СБУ і Державним бюро розслідувань щодо закупівель Міноборони.

"Доручив розробити оновлену систему, яка збалансує дотримання секретності і публічний контроль за закупівлями для армії. Обов'язковим елементом такої системи має стати публікація цін на продукти й товари", – заявив Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну приїхали аудитори США

Для реалізації завдання прем'єр ініціював створення робочої групи під головуванням міністра економіки Юлії Свириденко.

"Група розгляне питання можливості створення окремого розділу в Prozorro для військових потреб", – сказав прем'єр.

Позаминулого тижня ЗМІ повідомили, що Мінборони закуповує продукти для військовослужбовців удвічі – утричі дорожче, ніж у роздрібних магазинах Києва. Контракт на понад 13 млрд грн Міноборони уклало з фірмою зі статутним капіталом 1000 грн.

Після цього президент Володимир Зеленський заявив, шо буде "детальний розбір" щодо закупівель для військових. Національне антикорупційне бюро повідомило про кримінальне провадження.

З посад звільнили директора департаменту закупівель і заступника міністра.

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що представить народним депутатам на засіданні профільного комітету за участі представників НАБУ, Державного бюро розслідувань і Служби безпеки України вичерпну інформацію з документами.

Зараз ви читаєте новину «Після корупційного скандалу із закупівлями прем'єр зробив заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі