Ексклюзиви
середа, 11 травня 2011 08:28

Герман розповіла, коли Янукович вирішить долю червоних прапорів

Герман розповіла, коли Янукович вирішить долю червоних прапорів

Президент Віктор Янукович ухвалить рішення про вивішування поряд з державним прапором червоного прапору тільки після відповідних експертних висновків

Про це повідомила радник президента Ганна Герман в ефірі 5 каналу.

"Верховна Рада України має право приймати закон про використання лише державної символіки України. Червоний прапор - не є державною символікою України. І тому президенту, щоб прийняти тут рішення, потрібні висновки конституціоналістів", - заявила вона.

Як пояснила радник Януковича президент ознайомиться з висновками конституціоналістів і "тоді буде приймати рішення, що далі робити з цим документом, який у Верховній Раді схвалений".

"Не все, що ухвалюється депутатами, має продовження, чи не все ветується і не все підписується", - додала радник президента.

"Нам треба набратися терпіння і чекати, щоб все було з дотриманням норм конституційних. Щоб все було підписано, чи не підписано виключно з огляду на національні інтереси України", - зазначила Герман.

21 квітня Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає вивішування 9 травня поряд з державним прапором червоного прапора

6 травня Адміністрація президента направила закон "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні" (щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги) до Кабінету міністрів та Міністерства юстиції України.

9 травня під час урочистої ходи Хрещатиком з нагоди вшанування 66-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні червоний прапор несли попереду державного, синьо-жовтого прапора.

Зараз ви читаєте новину «Герман розповіла, коли Янукович вирішить долю червоних прапорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути