четвер, 07 квітня 2011 09:25

Герман пояснила, якою буде розмова Януковича з головами українських церков

Герман пояснила, якою буде розмова Януковича з головами українських церков

Розмова президента України Віктора Януковича з головами всіх українських церков буде відвертою і дасть відповіді на багато запитань, які зависли у повітрі. Про це ЛІГАБізнесІнформ заявила радник президента Ганна Герман, коментуючи рішення глави держави зустрітися 21 квітня з головами всіх українських церков.

Зокрема, відповідаючи на питання про те, що все частіше звучать думки про те, що в Україні гноблять конфесії на користь Московського патріархату, Герман сказала: "Це технології і спроби зіштовхнути вірян різних конфесій. Це політичні ігри".

"Президент дуже піклується про те, щоб в Україні віряни різних конфесій відчували себе однаково вільно, мали всі можливості ходити до тієї церкви, до якої вони хочуть. Я думаю, що нагнітання ситуації, якісь часом не виважені заяви декого про ту чи іншу церкву - це технології політиків, які намагаються використовувати конфесії в особистих цілях", - підкреслила радник глави держави.

На її думку, Янукович "намагається будувати зважений і доброзичливий діалог з усіма церквами".

"Саме тому він вирішив зустрітися з представниками всіх церков, вибравши для цього вкрай символічний день - Чистий четвер, останній день Страсного тижня. Це день, коли люди традиційно замислюються про те, як очистити себе, суспільство, як очистити наш будинок, в якому ми всі живемо", - додала Герман.

На її думку, ця розмова буде "дуже відвертою, доброзичливою, а президент дасть відповіді на багато запитань, які зависли в повітрі".

Нагадаємо, 21 квітня президент Віктор Янукович має намір зустрітися з головами всіх українських церков. "Я давно мріяв, але у нас поки що не відбулася така зустріч. Постараюся це зробити в Чистий четвер, 21 квітня, напередодні Великодня", - сказав глава держави.

Зараз ви читаєте новину «Герман пояснила, якою буде розмова Януковича з головами українських церков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі