понеділок, 19 грудня 2022 22:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Генсек ООН: війна триватиме

Генсек ООН: війна триватиме
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш двічі приїжджав в Україну під час повномасштабної російської агресії. Фото: president.gov.ua

Генеральний секретар Організації об'єднаних націй Антоніу Гутерріш наразі не бачить можливості для ефективних мирних переговорів у війні Російської Федерації проти України.

Війна триватиме. Про це генсек ООН сказав на пресконференції у понеділок, повідомили "Голос Америки".

"Я не маю оптимізму щодо ефективних мирних перемовин у найближчому майбутньому. Я переконаний, що військове протистояння триватиме і все ще потрібно чекати на час, коли будуть можливі серйозні перемовини про мир", – сказав Гутерріш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба: ніхто не повинен вестися на російську димову завісу

Генсек ООН сказав, що зараз фокусується на таких питаннях, як розвиток Чорноморської зернової ініціативи, зокрема розширення експорту добрив через Чорне море, обмін полоненими.

"Ми не маємо ілюзій щодо можливості справжніх мирних перемовин у найближчому майбутньому", – сказав Гутерріш.

У листопаді Генеральна асамблея ООН ухвалила резолюцію про виплату репарацій Російською Федерацією Україні.

РФ отримала від Ірану ще одну партію дронів, якими атакувала Україну сьогодні. Країна-агресорка отримала 250 дронів Shahed 136, сказав президент України Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Генсек ООН: війна триватиме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі