понеділок, 24 жовтня 2022 20:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Генсек НАТО пояснив ядерний шантаж Путіна

Генсек НАТО пояснив ядерний шантаж Путіна
У НАТО є багато способів реагування, заявив генсек Єнс Столтенберґ. Фото: East News

Якщо Росія застосує ядерну зброю, то для неї будуть серйозні наслідки.

Ядерний шантаж Росії має лише одну мету – змусити Захід відмовитися від підтримки України. Про це сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ в інтерв'ю Deutsche Welle.

Генсек прокоментував слова заступника голови радбезу РФ Дмитра Медведєва, що Альянс безпосередньо не вступатиме у війну в Україні навіть якщо Росія застосує ядерну зброю.

"Він помиляється. Тому що ми чітко заявили – будуть серйозні наслідки. Але ми не вдавалися у подробиці, які саме. Звісно ми маємо багато способів реагування", – заявив Столтенберґ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білому домі прокоментували російські ядерні навчання

НАТО не має наміру розповідати про те, якою саме буде відповідь, щоб не давати противнику перевагу. Зараз у східній Європі концентрується дедалі більше сил Альянсу, щоб запобігти потенційному конфлікту Росії із членами НАТО, сказав Столтенберґ.

21 вересня президент РФ Володимир Путін заявив, що країни Заходу нібито влаштували "ядерний шантаж" Росії. І сказав, що РФ готова "використати всі наявні в себе засоби".

Погрози президента Росії не вплинуть на підтримку, яку надають Україні США, заявили в Пентагоні. Будь-яке застосування ядерної зброї матиме катастрофічні наслідки для РФ, сказали в Білому домі.

Зараз ви читаєте новину «Генсек НАТО пояснив ядерний шантаж Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі