Ексклюзиви
середа, 02 грудня 2020 14:19

Генпрокурору Венедіктовій лишилося 30 днів на результат

Генпрокурору Венедіктовій лишилося 30 днів на результат
Президент тисне руку новопризначеній генпрокурору, 17 березня. Фото: preisident.gov.ua

"Вони нікого не посадили. Вони могли не пересаджати всіх корупціонерів, я розумію. Пів року це мало. Але мають бути кроки, ми маємо відповідати перед суспільством, якому пообіцяли, що будуть посадки. Якщо чинна генпрокурор до кінця року не покаже результату, їй я дам таку саму відповідь", - каже президент Володимир Зеленський в інтерв'ю журналісту ВВС у жовтні.

Верховна Рада призначила Ірину Венедіктову генеральним прокурором 17 березня. За 12 днів до того звільнила з цієї посади Руслана Рябошапку.

На позачергових парламентських виборах торік вона йшла 3-ю в списку партії "Слуга народу". Тимчасово виконувала обов'язки директора Державного бюро розслідувань.

"Я обіцяю не продавати справи. Не зливати їх. Обіцяю не повертати прокурорських оборотнів", - заявляла Венедіктова з трибуни парламенту в день призначення.

"Переконаний, що фахові і моральні якості запропонованого мною кандидата дадуть змогу забезпечити стабільну і злагоджену роботу органів прокуратури, викорінення корупції в цій системі та ефективне розслідування гучних кримінальних справ", - говорив тоді ж Зеленський, який пропонував кандидатуру Венедіктової.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Венедіктова призначила своїм заступником юриста Медведчука

"Торік був період відлиги. НАБУ отримало право на автономне прослуховування, на міжнародну співпрацю із антикорупційними органами іноземних держав, налагодилась співпраця із прокуратурою, влада не втручалась у розслідування.

Проте цього року історія повторюється – Офіс генпрокурора не дає повноцінно працювати бюро, блокуючи провадження, допускаючи витік інформації.

Венедіктова вже 3 місяці фактично очолює САП, таким чином очолюючи антикорупційну інфраструктуру. За цей час можна було би показати "посадки", як каже президент, але ми не бачимо нічого, крім совкових колегій чи координаційних нарад із керівниками правоохоронних органів", - каже в інтерв'ю журналу "Країна" Руслан Рябошапка.

У жовтні у Верховній Раді зареєстрували проєкт змін до Кримінального процесуального кодексу. Документ передбачає позбавлення генерального прокурора можливості блокувати розслідування щодо народних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокурору Венедіктовій лишилося 30 днів на результат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути