четвер, 24 листопада 2011 18:42

Генпрокуратура забирає у "Юри Єнакієвського" 15 гектарів землі

Генпрокуратура забирає у "Юри Єнакієвського" 15 гектарів землі

Генпрокуратура вимагає забрати 15 га землі в орендаря аеропорту "Жуляни" - компанії, яку пов'язують з депутатом від Партії регіонів Юрієм Іванющенком, пише Дело.

За інформацією видання, Генпрокуратура від імені Держагентства земельних ресурсів звернулася до суду, в якому вимагає скасувати передачу низки земельних ділянок в аеропорту "Жуляни" з комунальної в приватну власність.

ГПУ також вимагає визнати недійсним рішення Київради від 25 березня 2010 року про припинення права користування КП "Міжнародний аеропорт Київ" (Жуляни) земельною ділянкою площею 15 га, після чого ця земля була віддана гаражно-будівельному кооперативу "Будіндустрія" під гаражі.

Одночасно в правоохоронному органі вимагають визнати відсутність права власності "Будіндустрії", а також компанії "Майстер-Авіа" на цю земельну ділянку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За статтю про "Юру Єнакієвського" журналістів викликають до прокуратури

У прокуратурі повідомили, що і "Будіндустрія", і "Майстер-Авіа" зараз володіють державними актами на право власності на цю земельну ділянку. Як це стало можливим, має з'ясувати суду.

Вартість спірної земельної ділянки за нормативною грошовою оцінкою становить 75 мільйонів гривень.

Як відомо, у ТОВ "Майстер-Авіа", яке торік одержало в оренду на 49 років майновий комплекс аеропорту "Жуляни", з'явився новий співвласник, якого пов'язують із народним депутатом Юрієм Іванющенком (Юра Єнакієвський).

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура забирає у "Юри Єнакієвського" 15 гектарів землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі