пʼятниця, 24 вересня 2010 15:04

Генпрокуратура "шиє" справу ще одному чиновнику Тимошенко?

Генпрокуратура "шиє" справу ще одному чиновнику Тимошенко?

Генпрокуратура дасть оцінку діяльності Держкомзему.

Про це заявив генпрокурор Олександр Медведько в п"ятницю в інтерв"ю журналістам у Києві.

"У нас є матеріали щодо вже колишнього керівника Держкомзему Олега Кулініча, але ми не встигли завершити перевірку і було ухвалено рішення про звільнення його з займаної посади", - сказав він.

"Але ми перевірку обов"язково завершимо і приймемо рішення відповідно до чинного законодавства", - зазначив генпрокурор.

Він також не виключив,що за результатом перевірки проти чиновника буде порушена кримінальна справа: "Я ще не знаю. Якщо будуть підстави, то ми порушимо кримінальну справу відносно Кулініча".

У свою чергу, заступник генпрокурора Віктор Занфіров зазначив, що розповів на засіданні колегії Генпрокуратури, що в Держкомземі проходили маніпуляції з кадрами.

"Маніпуляції з кадрами в Держкомземі, його структурних підрозділах призвели до збитків держави в сумі понад 100 тисяч гривень", - сказав він.

Занфіров також підкреслив, що ці кошти були сплачені незаконно звільненим 18 начальникам управлінь в 11 регіонах і за рішенням судів ці начальники були відновлені на роботі.

За його словами, Держкомзем неналежним чином контролював дотримання земельного законодавства і його керівники самі найчастіше здійснювали правопорушення.

Говорячи про відшкодування збитків від зловживань у земельному законодавстві, Медведько підкреслив, що 77% збитку по таких справах відшкодовується ще під час слідства, і в поточному році з 75 мільйонів силами прокуратури відшкодовано більше 55 мільйонів гривень збитків.

Крім того, Медведько розкритикував роботу прокурорів, які недостатньо виявляють такі порушення і підкреслив, що за масові порушення земельного законодавства повинні нести дисциплінарну відповідальність і прокурори областей.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура "шиє" справу ще одному чиновнику Тимошенко?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі