понеділок, 27 грудня 2010 10:51

Генпрокуратура програла суд стосовно продажу ракет Грузії

Генпрокуратура програла суд стосовно продажу ракет Грузії

Київський апеляційний госпсуд відхилив апеляцію прокуратури стосовно незаконного продажу ракет Україною Грузії.

Як зазначає газета Дело, документи були підписані державною компанією "Укроборонсервісом" і російсько-українською фірмою "Параллакс" в 2005-2006 роках.

Судові розгляди між Генпрокуратурою і компаніями "Укроборонсервіс" і "Параллакс" проходять у рамках розслідування, яке проводить Генпрокуратура.

Силовики вивчають законність поставок військової техніки та боєприпасів українською стороною грузинським збройним силам в 2005 році.

У відомстві підозрюють, що держкомпанія "Укроборонсервіс", що спеціалізується на експортних поставках спецтоварів, в тому числі військових, закупила ракети, призначені для Грузії, у фірми "Параллакс".

У прокуратурі наполягають на тому, що операція була незаконною, оскільки "Параллакс" не мав ліцензії на продаж як боєприпасів, так і військової техніки.

Всього позивач вимагав анулювати чотири договори, які учасники угоди уклали з грудня 2005 року по березень 2006-го.

Згідно з договорами купівлі-продажу, в 2005-2006 роках "Укроборонсервіс" купив у "Параллакса" 52 ракети 9М38М1 і 110 ракет 3М9М3 різної модифікації.

У свою чергу, представники "Параллакса" в суді не заперечували, що ліцензії у фірми не було.

Але запевнили в тому, що на момент підписання документів з "Укроборонсервісом" продаж боєприпасів і військової техніки не підпадала під дію закону "Про ліцензування певних видів господарської діяльності".

За їх словами зміни до закону, які вимагали від торгівців зброї отримувати ліцензію було ухвалено лише у серпні, однак умови ліцензування торгівлі боєприпасами та військовою технікою були офіційно опубліковані тільки в травні 2006-го - через два місяці після укладення останнього з чотирьох контрактів, які намагається оскаржити Генпрокуратура.

Зазначимо, що це вже друга перемога військових над прокуратурою.

На початку вересня фірма "Параллакс", в Господарському суді Києва, довела, що продала ракети "Укроборонсервісу" законно.

Однак силовики рішення суду першої інстанції оскаржили.

Раніше нардеп від Партії регіонів Валерій Коновалюк заявив, що до незаконного продажу ракет Грузії був причетний президент Віктор Ющенко.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура програла суд стосовно продажу ракет Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі