середа, 09 квітня 2014 20:26

Генпрокуратура порушила кримінальне провадження проти Клюєва

Генпрокуратура порушила кримінальне провадження проти Клюєва
Андрій Клюєв Фото: obozrevatel.com

Генпрокуратура порушила кримінальне провадження щодо колишнього голови Адміністрації президента України Андрія Клюєва. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Слідчий підрозділ Генеральної прокуратури України вніс відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про кримінальне правопорушення, що було скоєне Клюєвим.

Слідством встановлено, що в березні 2009 року Клюєв (на той час народний депутат України) сприяв отриманню кредиту на суму EUR150 млн від державного банку ПАТ "Укрексімбанк" на користь підприємства "Завод напівпровідників".

"Ці кошти призначалися для фінансування проектів з виробництва сонячних батарей, тобто для розвитку бізнесу родини вказаної особи. При цьому одержаний кредит було забезпечено заставою належних підприємству майнових прав за угодами купівлі-продажу обладнання, яке було неліквідним. Таким чином існували високі ризики неповернення кредиту державному банку", - зазначають у Генпрокуратурі.

Також, повідомляють у прес-службі відомства, протягом вересня-жовтня 2010р., ДДержавне агентство України з інвестицій та розвитку за особистого сприяння Клюєва (на той час першого віце-прем'єр – міністра України) ухвалило висновок про можливість фінансування "Заводу напівпровідників", який запропонував інвестиційний проект "Створення вертикально – інтегрованої компанії з виробництва фотогальванічної продукції".

"Відповідні кошти - 200 млн грн - були використані не за призначенням, а для сплати ПАТ "Укрексімбанк" нарахованих відсотків по раніше отриманому кредиту", - зазначили в Генпрокуратурі.

Кримінальне провадження розпочато за ознаками кримінального злочину , передбаченого ч.5 ст. 191 КК України (заволодіння майном в особливо великому розмірі). Досудове розслідування триває.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура порушила кримінальне провадження проти Клюєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі