пʼятниця, 28 вересня 2018 13:27

Фінансист пояснив, чому зростає економіка

Фінансист пояснив, чому зростає економіка
Фото: Укрінформ

В Україні економіка зростає за рахунок торгівлі імпортними товарами.

"За перший квартал 2018-го ВВП України додав 3,1%, за другий - 3,8%. Щоправда, як і минулого року, економіку продовжує штовхати імпорт. Точніше, торгівля імпортними товарами", - написав у Facebook народний депутат Віктор Пинзеник.

Порівняно з минулим роком, збільшився внесок промисловості в економічне зростання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зростання цін, економіки і середня зарплата 10 тис. грн: розкрили подробиці бюджету-2019

"Проти минулорічних 0,4% цьогорічний показник за підсумками 8 місяців становить 2,2%. Крім того, 2% зростання демонструє аграрний сектор. Будівництво - 5,7% зростання. Щоправда, це не має великого впливу через незначну частку даного сектора в економіці", - наголошує фінансист.

За його словами, вирішальне значення для економіки має торгівля. Її зростання, в основному, залежить не від продажу товарів національного виробництва, а від торгівлі імпортом.

У 2014-2017-х у результаті банківської кризи Україна втратила 40% валового внутрішнього продукту. Кількість банків скоротилася вдвічі, йдеться в дослідженні USAID "Лізингова галузь в Україні: тенденції та рекомендації для зростання".

Зараз ви читаєте новину «Фінансист пояснив, чому зростає економіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі