вівторок, 01 березня 2011 10:47

Фідель Кастро йде у відставку

Фідель Кастро йде у відставку

Фідель Кастро збирається піти з посади першого секретаря Комуністичної партії Куби.

Як повідомляє Reuters, планується, що на квітневому з'їзді партії буде обрано нове керівництво. На її чолі стане брат Фіделя - Рауль Кастро.

У лютому 2008 року Фідель Кастро пішов з посади президента, яку обійняв Рауль.

Другим секретарем Компартії, як очікується, стане якийсь політик не з сім'ї Кастро. Це буде вперше в історії партії, яка була заснована 1965 року.

"В останні роки у 84-річного Фіделя Кастро значно послабилося здоров'я, проте він часто виступає в кубинських ЗМІ з розлогими статтями на актуальні політичні теми", - йдеться в повідомленні.

Фідель Кастро народився 13 серпня 1926 року в Ор'єнте на Кубі в родині заможного землевласника.

1959 рік - до влади на Кубі в результаті соціалістичної революції прийшли нові сили на чолі з Кастро, який протягом півстоліття одноособово правив островом. Невдовзі після революції "команданте" було відлучено від церкви.

1 липня 2006 року Кастро передав майже усі свої повноваження молодшому брату Раулю. Це сталося незабаром після того, як Фідель переніс складну операцію на кишечнику. Інформація про здоров'я Кастро після операції довгий час трималася кубинською владою у секреті, що породило безліч припущень, в тому числі і про його можливу смерть.

Проте 13 серпня 2006 року, в день 80-річчя Кастро, кубинські газети опублікували фотографії команданте з лікарні і його звернення до народу Куби. Влада обіцяла, що Кастро повернеться до управління країною до виборів 2008 року.

Кастро дійсно опинився в списках кандидатів до парламенту, а в січні був в черговий раз обраний депутатом. У грудні 2007 року було зачитано лист, в якому Фідель Кастро вперше заявив про можливий відхід у відставку. Однак 19 лютого 2008 в одній з центральних кубинських газет з'явився лист Фіделя, в якому він заявив, що не має наміру більше займати вищі державні посади.

Зараз ви читаєте новину «Фідель Кастро йде у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі