вівторок, 30 жовтня 2012 13:51

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Фесенко: Тимошенко почала голодувати, щоб вплинути на міжнародних спостерігачів

Фесенко: Тимошенко почала голодувати, щоб вплинути на міжнародних спостерігачів
Володимир Фесенко. Фото: file.liga.net

Колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко почала голодувати, щоб вплинути на міжнародних спостерігачів.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав Володимир Фесенко, керівник Центру прикладних політичних досліджень "Пента".

" Масове голодування — це акція відчаю. До неї звертаються, коли немає іншого виходу. Сьогодні ж соратникам Тимошенко треба не голодувати, а боротися захищати голоси в окружкомах, в ЦВК, на ефірах, та де завгодно. Настав дуже відповідальний час", - каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" вимагає від ЦВК та ГПУ негайної реакції на порушення

"Голодування Тимошенко — демонстративна акція, спрямована на те, щоб вплинути на міжнародних спостерігачів, спонукати їх до критичніших оцінок. Це також такий драматичний спосіб вплинути і на політичну ситуацію. Адже вона коливається: як порахують, чи прийму скарги в окружкомах. Ситуація невизначена у багатьох київських округах. Тимошенко хоче примусити представників міжнародних організацій діяти активніше", - вважає політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦВК сьогодні починає приймати протоколи з мокрими печатками

Фесенко запевняє також, що соратники Тимошенко мусять просити її припинити голодування для того, щоб перестрахуватися у майбутньому.

"Усі розуміють, що ризикувати її життям не можна. Тому Яценюк і Турчинов звернулися до неї з проханням припинити голодування. Потрібно заздалегідь створити певні спонукання, щоб вона зробила це у майбутньому. Голодування розпочати легко, однак головне питання, з іміджевої, політичної і з точки зору здоров'я, як і коли його припинити. Я думаю, що будуть іще заклики до припинення голодування. Згодом, якщо виникне потреба його припинити, у Тимошенко буде причина для цього", - каже він.


Зараз ви читаєте новину «Фесенко: Тимошенко почала голодувати, щоб вплинути на міжнародних спостерігачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі