четвер, 30 серпня 2012 14:13

Фальсифікації на виборах будуть частковими, але це не завадить "роздувати з мухи слона" - політолог

Фальсифікації на виборах будуть частковими, але це не завадить "роздувати з мухи слона" - політолог
Кость Бондаренко каже, що систематичних порушень не буде. Фото: glavcom.ua

Фальсифікації на парламентських виборах будуть частковими, але їх значення можуть "роздути"

Про це на прес-конференції в Києві сказав експерт Кость Бондаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Об'єднана опозиція подає в суд на ЦВК

Він запевнив, що вибори будуть сфальсифіковані, але ці фальсифікації будуть носити не масовий характер.

"Я не думаю, що це будуть систематичні порушення. Просто, цілий ряд кандидатів, які хочуть пройти в парламент, по-іншому працювати не вміють. Але іноді кількість таких фальсифікаційних дій переходять в якість, і тоді вони перестають діяти", - пояснив він.

У теж час, Бондаренко впевнений, що централізованої компанії на фальсифікацію не буде і рейтинги партій не постраждають.

"Головна загроза буде на мажоритарних округах. Але окремі приватні випадки та ж опозиція може подати як якусь систему. У даній ситуації це може бути головною загрозою для визнання виборів не легітимними", - зазначив політолог.

Для прикладу експерт навів останні вибори в місті Обухові, де центральною темою стали не результати, а інцедент на ділянці, коли представник влади "виніс" політика Ірину Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Влада не підозрює, що рішення Євросуду щодо Тимошенко треба буде виконувати"

"У результаті нікого не цікавив результат, всі сказали про те, що вибори брудні, що антинародний режим душить незалежних політиків. І всі акцентували увагу саме на цьому інциденті ", - пояснив Бондаренко.

Він додав: "Тому, якщо будуть якісь окремі фальсифікації, їм будуть приділяти надзвичайно велику увагу, і будуть роздувати з мухи слона".

"Фальсифікації безпосередньо пов'язані з політичною культурою в суспільстві. Оскільки у нас політична культура в суспільстві залишає бажати кращого, тому окремі фальсифікації можуть бути елементом кампанії", - підкреслив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Фальсифікації на виборах будуть частковими, але це не завадить "роздувати з мухи слона" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі