середа, 13 січня 2021 08:25

Facebook видалив десятки акаунтів ботоферми "Європейської солідарності"

Facebook видалив десятки акаунтів ботоферми "Європейської солідарності"
Видалена мережа поширювала також контент із офіційних сторінок політичних партій і політиків, ставила їм лайки та коментувала дописи. Фото: "Уніан"

У Facebook та Instagram видалили десятки акаунтів, орієнтованих на внутрішню аудиторію України. У відділі Facebook, який відстежує "скоординовані зусилля щодо маніпулювання публічними дебатами задля стратегічної мети", їх пов'язали із партією "Європейська солідарність", ГО "Всеукраїнське об'єднання "Антикорупційний блокпост" та ГО "Справа Громад".

Підставою для видалення 27 Facebook-акаунтів, 37 сторінок, 21 групи і 13 акаунтів в Instagram стала "неаутентична поведінка в регіоні", пише "Ліга".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дубінський не зможе отримувати гроші від YouTube

"Частина контенту була оцінена місцевими фактчекерами як фальшива. Використовувалися фейкові акаунти для створення фіктивних осіб задля уникнення нашого контролю у групах, названих за містами в Україні", – зазначили у Facebook.

Видалена мережа ботів поширювала також контент із офіційних сторінок політичних партій і політиків, ставила їм лайки та коментувала дописи, "аби показати їх більш популярними, ніж вони є насправді". Публікувалися повідомлення українською та російською мовами про новини та політику в Україні, "включаючи схвальні коментарі про "Євросолідарність", п'ятого президента Петра Порошенка та критику президента Володимира Зеленського".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завдяки Трампу Telegram став одним із найпопулярніших додатків у США

Facebook заблокував акаунт політика Андрія Деркача. У США його за втручання у вибори США оголосили агентом Росії.

Зараз ви читаєте новину «Facebook видалив десятки акаунтів ботоферми "Європейської солідарності"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі