понеділок, 28 квітня 2014 16:32

Європа і США працюють на усунення Путіна - колишній політтехнолог президента РФ

Європа і США працюють на усунення Путіна - колишній політтехнолог президента РФ
Фото: grim.in.ua

Питання війни з Росією майже не залежить від України. Так вважає колишній політтехнолог президента РФ Володимира Путіна Марат Гельман.

"Якщо раніше, наприклад , я говорив  що українська влада робить помилки: тут неправильно, там неправильно вчинила, таким чином дає козирі якісь.То зараз ситуація змінилася принципово. Минулого тижня світова спільнота поміняло тактику щодо Путіна. Раніше вони займалися тиском, Путін у відповідь на тиск згуртовувався, зосереджувався, виганяв внутрішніх ворогів. Зараз вони поміняли стратегію, вони перестали з ним практично комунікувати і працюють на усунення Путіна, усунення путінської влади. Це створює нові загрози. Бо робота на усунення - це значить два роки, три роки, усунення не може відбутися відразу. Це рішення, як я розумію, прийняте всередині європейської спільноти, під впливом, безумовно, Барака Обами. Вони побачили, що не працюють механізми, ця людина неадекватна і вихід тільки один - його треба прибирати. Для України це додаткові ризики, бо різні часові лаги. Усунути Путіна - це проект на кілька років, а українське питання буде вирішуватися ось зараз. Але повертаючись до питання про війну, я дуже сподіваюся, що в оточенні Путіна, люди, які посміхалися у відповідь на тиск, будуть серйозно стурбовані тим, що їх приберуть, умовно  разом з Путіним", - розповів Гельман в інтерв'ю Острову.

Також на думку політтехнолога, зараз потрібно створювати потужний інформаційний центр на Донбасі, де повинні бути всі світові агентства.

"Наскільки я зрозумів, губернатору здається, що у нього багато часу, що у нього є час для того, щоб тихою сапою якось вирішити ці проблеми. Мені здається - це помилка ... За місяць може статися щось страшне і для Росії і для України. Журналістики в Росії взагалі не буде, тому немає сенсу обговорювати. України взагалі не буде, тому немає сенсу обговорювати. Давайте обговорювати, що ще відбувається в цьому місяці, що ще можна зробити", - заявив Гельман.

Зараз ви читаєте новину «Європа і США працюють на усунення Путіна - колишній політтехнолог президента РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі