четвер, 14 липня 2011 08:57

Євродипломат каже, що ЄС може не визнати обвинувальний вирок для Тимошенко

Євродипломат каже, що ЄС може не визнати обвинувальний вирок для Тимошенко

Україна і ЄС близькі до завершення переговорів про підписання угоди про асоціацію.

Про це пише Комерсант-Україна в статті "Нічийний раунд".

"Черговий раунд був дуже швидкоплинним, переговори близькі до завершення", - розповіло виданню джерело в Єврокомісії.

Тим часом у політичній частині угоди є кілька проблемних питань. Офіційний Київ вимагає згадати в документі про європейську перспективу Україні або ж про статтю 49 Договору ЄС, яка описує процедуру подачі заявки на членство в Євросоюзі. Брюссель же зі свого боку наполягає, щоб українська сторона взяла на себе зобов'язання ратифікувати статут Міжнародного кримінального суду.

Дані питання, як очікується, будуть розглянуті під час зустрічі президента Віктора Януковича і президента Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу, яка запланована на 20 жовтня.

Слід зазначити, що в ході чергового раунду не піднімалося питання про судові справи щодо лідерів української опозиції.

"Проблема вибіркового правосуддя в Україну і переговори стосовно угоди - це два різних питання, їх не можна змішувати", - сказав європейський дипломат близьке до переговорів, запевнивши, що переговори щодо угоди про асоціацію будуть завершені вже в цьому році.

У той же час, представники ЄС наголошують, що проблеми можуть виникнути на етапі ратифікації документа в парламентах країн-членів Співдружності.

"Щоб договір про асоціацію вступив в силу, потрібна його ратифікація. Я не впевнений, що парламент моєї країни проголосує "за", якщо Тимошенко сяде за рішенням суду, яке ми визнаємо несправедливим", - сказав один з дипломатів ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Євродипломат каже, що ЄС може не визнати обвинувальний вирок для Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі